به گزارش همشهری آنلاین، کمتر رویداد آب و هوایی است که مانند برف این چنین فریبنده باشد چراکه پشت فضای زیبای منظره ای پوشیده از برف، مانع بزرگی برای ارتباطات پنهان است. بارش سنگین برف، ارتباط زمینی را مستقیما تحت تأثیر قرار میدهد. به همین دلیل است که مناطق برفگیر، از جمله نزدیکترین مناطق به قطبهای زمین، مجهز به تکنیکهایی برای باز نگه داشتن جادهها هستند.
بر اساس دادههای مرکز ملی اطلاعات محیطی ایالات متحده، هر طوفان سنگین برفی، هزینهای معادل ۳.۹ میلیارد دلار روی دست مدیریت شهری میگذارد و بخش بزرگی از این برآورد، نه تنها صرف خسارتهای حاصل از برف میشود، بلکه پیشبینی و روبیدن برف از جادهها نیز هزینه هنگفتی به بار میآورد.
برف روبی در دهههای اخیر، به واسطه پیشرفت قابل توجه فناوری بسیار پیشرفتهتر شده است. زمانی که اولین مهاجران ساکن آمریکا، بدون آمادگی و تجهیزات، در برفهای سنگین ایالات متحده گرفتار شدند، تنها یک پستچی بود که توانست از بوستون به نیویورک برود، آنهم به این دلیل که به جای استفاده از اسب، یک جفت کفش برفی پوشیده بود!
تا پیش از اختراع و استفاده از موتورهای احتراقی، مردم از کفشهای برفی و یا چیزی شبیه چوب اسکی برای رفت و آمد در برف استفاده میکردند اما توسعه ماشینهای برف روبی کار را آسان و سریع کرد. انواد لودرهای برف روب امروزه در مناطق مختلف جهان به پاکسازی و بازگشایی معابر کمک میکنند.
با این حال شرایط از این هم بهتر شده؛ پیشرفتهای حوزه الکترونیک بر روی فناوری حاکم بر برفروبها هم اثر گذاشته و استفاده از نمک یا مواد دیگر را موثرتر کرده است؛ تکنولوژیهای دیجیتال همچنین به مدیریت شهرها اجازه میدهد تا شرایط سطح جاده را از راه دور کنترل کنند.
یکی از قابل توجهترین راهحلها برای نظافت جادهها در آمریکا، کانادا، نروژ و سوئد، استفاده از برفروبهای خودکار است که به خصوص برای پاکسازی باند فرودگاه استفاده میشوند. این ماشینها میتوانند ۳۵۷ کیلومتر مربع را در یک ساعت پاکسازی کنند.
در مقیاس کوچکتر، روباتهای برفروب سبکی هم وجود دارند که برای پاکسازی پیادهروها و مسیرهای عبوری کم عرض استفاده میشوند. سیستم عملکرد این رباتها به گونهای است که از راه دور هدایت میشوند و میتوانند مقادیر زیادی از اطلاعات را پردازش و بهترین عملکرد را در کوتاهترین زمان ممکن تضمین کنند. بر همین اساس، اطلاعات مربوط به برف روبی در وبسایتهای شهرداریها ارائه میشوند.
اما جالبتر اینکه، جادههای هوشمند، در برخی مناطق، با کمک تنظیم حرارت، ترافیک روان را در تمام شرایط تضمین میکنند. این فناوری قبل از انباشت برف، سیستم گرمایشی کف جاده را فعال میکند. این روش در شهرهای اسکاندیناوی، کانادا و آمریکا رایج است، شهر هلند در میشیگان، دارای بزرگترین شبکه گرمایش کف جاده است و بیش از ۲۷۰ کیلومتر راه توسط این فناوری گرم میشود.
این نوآوریها باعث میشود که تأثیر برف بر حملونقل و زندگی شهری کاهش یابد و در عین حال بار اقتصادی این پدیده زیبا را نیز کاهش میدهد.
نظر شما